x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GAFĂ MONUMENTALĂ a cenzurii din Coreea de Nord. Ghici ce a uitat divizia "Photoshop"

GAFĂ MONUMENTALĂ a cenzurii din Coreea de Nord. Ghici ce a uitat divizia "Photoshop"

17 Iun 2014   •   20:19
GAFĂ MONUMENTALĂ a cenzurii din Coreea de Nord. Ghici ce a uitat divizia "Photoshop"
Sursa foto: Rodong Sinmun

După un obicei moștenit de la tatăl și bunicul său - "iubitul conducător" Kim Jong-il, respectiv "președintele etern" Kim Ir Sen - actualul lider suprem de la Phenian face numeroase vizite în cele mai diverse (și uneori surprinzatoare) locuri din țară. Luna aceasta, de exemplu, Kim Jong-un a examinat personal un tobogan fabricat în Republica Democrată Populară Coreeană, a dat indicații științifice la institutul național de meteorologie, i-a învățat pe țăranii cooperatiști cum să sape, a vizitat mai multe unități militare și un orfelinat. Este ceea propaganda de partid numește "conducere de la fața locului", ocazii cu care se întărește imaginea liderului absolut care știe și conduce totul, până în cele mai mici amanunte.

În ultima sa deplasare, luni, Kim Jong-un a vizitat o unitate năvală. După ce a inspectat intreaga zonă, de la popotă și sălile de învățământ politic până la simulatoarele de lansare a torpilelor, "dragul și respectatul mareșal" a urcat la bordul unui submarin, pentru a comanda un exercițiu militar.

Iată cum descrie acest moment Rodong Sinmun, ziarul Partidului Muncitorilor din Coreea: "El (Kim Jong-un n.n.) a stabilit cursul submarinului și l-a învățat pe căpitan o metodă bună de navigație, insuflandu-le marinarilor energie și curaj pentru a se arăta îndrăzneți în atac".

Citeşte şi: Panică la Buckingham! Coreea de Nord a felicitat-o pe regină de ziua ei. Analiştii, chemaţi să lămurească evenimentul

Fotografiile îl prezintă pe Kim Jong-un în ipostaze obișnuite actului de "conducere la fața locului": dând ordine, surâzând, urmărind activitatea. În mod straniu, însă, ziarul nu a cosmetizat submarinul. Nava, despre care propaganda spune că va opera "departe de țară" e atât de ruginită încât pare condusă de comandantul suprem spre un depozit de fier vechi.












×