x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GAFĂ EPOCALĂ a televiziunilor ruse! Au dezvăluit secrete militare

GAFĂ EPOCALĂ a televiziunilor ruse! Au dezvăluit secrete militare

12 Noi 2015   •   13:57
GAFĂ EPOCALĂ a televiziunilor ruse! Au dezvăluit secrete militare

Două televiziuni ruse au difuzat imagini cu un sistem de torpile cu încărcătură nucleară, fără să ştie că astfel au dezvăluit informaţii secrete despre o armă aflată în faza de experimentare şi care încă nu a intrat în dotarea armatei, a confirmat miercuri Kremlinul, transmite AFP.

'Unele date secrete au fost filmate, motiv pentru care aceste imagini au fost ulterior suprimate' de pe site-urile televiziunilor, a declarat în faţa presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, el manifestându-şi totodată speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Cele două televiziuni, NTV şi Pervy Kanal, ambele controlate de stat, au difuzat marţi imagini ce arată un responsabil militar rus în timp ce răsfoieşte un document ce conţine desene şi descrieri tehnice ale noului sistem de torpile cu încărcătură nucleară, denumit Status-6.

Conform documentului ce a putut fi astfel vizualizat prin mărirea imaginii, aceste torpile, amplasate pe submarine, pot 'contamina zone întinse care devin inutilizabile pentru orice activitate militară, agricolă sau economică pentru o perioadă îndelungată'.

Înregistrarea a fost făcută în timpul unei reuniuni pe care preşedintele Vladimir Putin a avut-o luni cu responsabili militari în staţiunea Soci de pe ţărmul Mării Negre.

×
Subiecte în articol: secrete militare armata rusa gafa