x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GAFĂ URIAŞĂ a POLIŢIEI din Manchester în timpul unei simulări de atac terorist

GAFĂ URIAŞĂ a POLIŢIEI din Manchester în timpul unei simulări de atac terorist

10 Mai 2016   •   18:54
GAFĂ URIAŞĂ a POLIŢIEI din Manchester în timpul unei simulări de atac terorist

Poliţia britanică s-a scuzat marţi după ce un fals atacator a strigat 'Allah Akbar' în timpul simulării unui atac terorist, într-un centru comercial din Manchester, şi şi-a exprimat regretul că a făcut astfel o asociere 'explicită' între terorism şi islam, transmite AFP.

Imaginile înregistrate în timpul exerciţiului şi difuzate de posturile de televiziune arată un individ mascat şi îmbrăcat complet în negru pătrunzând într-un centru comercial, unde mai întâi strigă de patru ori "Allah Akbar (Dumnezeu este cel mai mare, în arabă)", iar apoi provoacă o mică explozie şi cade la podea.

'După ce am reflectat, recunoaştem că este inacceptabil să folosim, chiar înaintea atentatului sinucigaş simulat, această frază cu conotaţie religioasă care asociază acest exerciţiu într-un mod atât de explicit cu islamul', menţionează într-un comunicat poliţia din Manchester.

În acelaşi text se explică faptul că exerciţiul, care a durat şase ore în noaptea de luni spre marţi şi la care au participat circa 800 de figuranţi, a fost o simulare a unui atentat sinucigaş comis de o organizaţie cum ar fi Statul Islamic.

Poliţia din Manchester a reacţionat astfel numeroaselor critici primite, inclusiv primarul Tony Lloyd calificând gestul de a striga 'Allah Akbar' drept 'deplasat, inutil şi inacceptabil' în acest context. 'Acest lucru nu a ajutat cu nimic simularea, în schimb ar putea să dăuneze excelentei calităţi a relaţiilor dintre diferitele comunităţi din Manchester', a mai spus primarul. AGERPRES

×