x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gameover Zeus, desfiinţată. SUA au anunţat anihilarea uneia dintre cele mai puternice reţele de hackeri

Gameover Zeus, desfiinţată. SUA au anunţat anihilarea uneia dintre cele mai puternice reţele de hackeri

03 Iun 2014   •   11:35
Gameover Zeus, desfiinţată. SUA au anunţat anihilarea uneia dintre cele mai puternice reţele de hackeri

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că a fost anihilată o importantă reţea de piraterie pe Internet care a furat câteva milioane de dolari unor firme şi consumatori prin virusarea unor calculatoare din aproximativ zece ţări.

"Gameover Zeus este reţeaua cea mai sofisticată pe care FBI şi aliaţii noştri au încercat vreodată să o anihileze", a declarat luni Robert Anderson, un oficial de rang înalt din cadru poliţiei federale, într-o conferinţă de presă la Washington

"Virusul "Gameover Zeus", care a apărut în septembrie 2011, avea ca obiectiv principal furtul informaţiilor bancare şi altor date confidenţiale de pe unităţile de hard infectate. Potrivit anchetatorilor din cadrul FBI, el ar fi produs pierderi în valoare de peste 100 de milioane de dolari, după infectarea a 500.000 până la un milion de calculatoare în înteaga lume, dintre care un sfert se află în Statele Unite.

Administratorul reţelei, rusul Evgheni Mihailovici Bogaşev, în vârstă de 30 de ani, a fost inculpat de către un mare juriu la Pittsburgh, în Pennsylvania (est), pentru piraterie informatică, fraudă financiară şi bancară şi spălare de bani, scrie incomemagazine.ro.

Tot în acest caz, Bogaşev, identificat sub pseudonimele "slavik" sau "pollingsoon", este acuzat că a orchestrat această vastă escrocherie informatică, potrivit unei plângeri depuse în statul Nebraska (centru).

"Bogaşev şi membrii reţelei sale au inventat şi comis un tip de infracţiuni ca în filme science-fiction", a declarat Leslie Caldwell, adjuncta procurorului general.

×
Subiecte în articol: Gameover Zeus hackeri virus retea hackeri