x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Găsirea vieţii extraterestre, prioritate pentru NASA. Agenţia spaţială vrea să colonizeze planeta Marte (VIDEO)

Găsirea vieţii extraterestre, prioritate pentru NASA. Agenţia spaţială vrea să colonizeze planeta Marte (VIDEO)

24 Iun 2014   •   10:05
 Găsirea vieţii extraterestre, prioritate pentru NASA. Agenţia spaţială vrea să colonizeze planeta Marte (VIDEO)

NASA nu plănuieşte să trimită un om pe Marte până în 2030, însă oamenii de ştiinţă ai agenţiei spaţiale americane susţin că un punct important pe agendă este colonizarea planetei şi căutarea vieţii extraterestre, scrie Russia Today.

Într-un interviu acordat The Guardian, cercetătoarea Ellen Stofan, de la NASA, a declarat că găsirea vieţii extraterestre în sistemul nostru solar este un obiectuv foarte important. Iar ţintele spre care se îndreaptă aceste căutări includ planeta Marte, luna lui Jupiter, Europa, şi cea a lui Saturn. Titan.

În plus, trimiterea oamenilor pe Marte este pentru NASA o prioritate, a precizat Stofan. Dar este un drum lung de parcurs înainte ca toate tehnologiile să fie gata. Totuşi, Stofan susţine că 2035 este anul pe care mizează pentru o asemenea misiune.

Înainte de a trimite oameni pe Marte va fi desfasurata, insa, o alta misiune prin care se doreste mutarea unui asteroid intre Luna si Pamant, care, ulterior, va fi vizitat de astronauti. Acesta este un pas important in testarea tehnologiilor care, in cele din urma, vor face misiunea pe Marte posibila.

Ellen Stofan a mai spus că este nevoie de cooperare la nivel internaţional pentru ca această misiune să fie posibilă.

×