x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Genă de ucigaş: sistemul judiciar american are parte de prima pereche de fraţi condamnaţi la moarte pentru crime diferite

Genă de ucigaş: sistemul judiciar american are parte de prima pereche de fraţi condamnaţi la moarte pentru crime diferite

28 Mai 2012   •   15:11
Genă de ucigaş: sistemul judiciar american are parte de prima pereche de fraţi condamnaţi la moarte pentru crime diferite

In 1985 Roger Berget ucidea un om pentru a-i fura masina. Doi ani mai tarziu, un juriu avea sa-l gaseasca vinovat, fiind condamnat la moarte in Oklahoma, sentinta fiind adusa la indeplinire in 8 iunie 2000.

In 2002, Rodney Berget, fratele mai mic al lui Roger, ucidea un gardian al penitenciarului in care era incarcerat pentru o infractiune minora, in incercarea de a evada, primind pedeapsa capitala.

Rodney, care si-a exprimat regretul pentru crima comisa impotriva unui "sot, parinte si bunic" nevinovat, asteapta in celula izolata a unui penitenciar din South Dakota sa fie adusa la indeplinire sentinta, executia fiind programata pentru luna septembrie.

Potrivit HuffingtonPost, odata executata sentinta, se va putea vorbi despre o premiera in sistemul judiciar american, Roger si Rodney Berget fiind prima pereche de frati condamnati la moarte pentru crime diferite.

Au mai existat, de-a lungul timpului, trei cazuri de frati care au primit pedeapsa capitala, dar, de fiecare data, pentru aceeasi crima, nu pentru infractiuni capitale comise la 25 de ani diferenta si 1.000 de kilometri distanta.

×
Subiecte în articol: frati executie ucigas pedeapsa capitala