x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generaul nord-coreean acuzat de atacuri împotriva Coreei de Sud va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă

Generaul nord-coreean acuzat de atacuri împotriva Coreei de Sud va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă

22 Feb 2018   •   13:44
Generaul nord-coreean acuzat de atacuri împotriva Coreei de Sud va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă

Coreea de Nord va trimite una dintre cele mai importante persoane din stat, Generalul Kim Yong-chol, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, scrie BBC.

Generalul Kim a fost şeful informaţiilor în Coreea de Nord şi se crede că este cel care a plănuit mai multe atacuri asupra Coreei de Sud.

Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă este văzută ca o îmbunătăţire a relaţiilor dintre Nord şi Sud. Însă, cu toate acestea, există îngrijorări că Phenianul se foloseşte de acest eveniment pentru a-şi îmbunătăţi imaginea la nivel internaţional.

Generalul Kim conduce departamentul de relaţii inter-coreene şi obişnuia să fie şeful agenţiei de spionaj din Coreea de Nord. Agenţia condusă de Kim a fost acuzată că a planificat mai multe atacuri asupra Coreei de Sud, inclusiv scufundarea navei Cheonan, care a dus la moartea a 46 de marinari sud-coreeni în 2010.

Delegaţia sa va sta în Coreea de Sud pentru trei zile şi se va întâlni cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

Fiica preşedintelui SUA, Ivanka Trump, va conduce delegaţia SUA la Pyeongchang în weekend.

Oficialii sud-coreeni au afirmat că nu va exista nicio întâlnire formală între Coreea de Nord şi SUA în timpul evenimentului.

×