x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Clooney se întâlneşte cu Angela Merkel pentru a discuta problema refugiaţilor

George Clooney se întâlneşte cu Angela Merkel pentru a discuta problema refugiaţilor

11 Feb 2016   •   21:34
George Clooney se întâlneşte cu Angela Merkel pentru a discuta problema refugiaţilor

Actorul american George Clooney, câştigător al premiului Oscar, va discuta despre problema refugiaţilor cu cancelarul german Angela Merkel şi va vizita un centru pentru solicitanţii de azil în Berlin, scrie DPA.

Clooney, care interpretează un rol în pelicula ''Ave, Caesar!'' ce are premiera joi, în cadrul Berlinalei, se întâlneşte vineri cu Angela Merkel pentru a discuta despre ''ce putem face sau cum putem să ajutăm'', după cum a spus actorul american, care este recunoscut drept un activist pentru cauze umanitare, în special privind criza din Darfour.

''Am petrecut mult timp lucrând în astfel de chestiuni. Interesul meu este total'', a spus George Clooney, adăugând că a fost în multe locuri periculoase şi a avut multe întâlniri cu refugiaţii. "Este un moment foarte dificil", a mai spus actorul. ''Sunt foarte multe lucruri care merg rău aşa cum ştim cu toţii, şi sunt multe discuţii care sunt în desfăşurare şi care trebuie să continue'', a mai spus Clooney.

''Cred că în acest moment, în media, astfel de subiecte sunt mai puţin întâlnite'', însă în ce priveşte cinematografia, aceasta a luat-o cu câţiva ani înainte privind realizarea filmelor bazate pe probleme de actualitate, a adăugat George Clooney.

Întrebată de AFP, o purtătoare de cuvânt a cancelarului german Angela Merkel nu a comentat informaţiile privind întâlnirea cu actorul american.

Problema refugiaţilor este o chestiune foarte importantă, a declarat regizorul Joel Coen, făcând referire la filmul ''Dheepan'' ce aborda problema refugiaţilor, în regia lui Jacques Audiard, care a fost recompensat cu Palme d'Or la ediţia trecută a Festivalului de la Cannes.

În plină criză privind migranţii, Berlinala alocă anul acesta o atenţie particulară acestui subiect, în timp ce Germania a primit în 2015 peste un milion de solicitanţi de azil. Filmul documentar ''Fire at Sea'' al regizorului italianului Gianfranco Rossi tratează cazul insulei italiene Lampedusa, însă mai sunt şi alte filme care participă la alte secţiuni ale festivalului şi care aduc în discuţie tema impactului migraţiilor într-o lume globalizată.

Berlinala va organiza de asemenea diferite iniţiative pentru refugiaţi, strângeri de donaţii, invitaţii la proiecţii ale filmelor sau diferite stagii cu echipa festivalului. AGERPRES

×