x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Soros stie ce trebuie sa faca UE in privinta Italiei!

George Soros stie ce trebuie sa faca UE in privinta Italiei!

03 Iun 2018   •   13:30
George Soros stie ce trebuie sa faca UE in privinta Italiei!

Uniunea Europeană trebuie să ajute Italia şi nu să-i dea lecţii, căci o astfel de situaţie riscă să aducă mai târziu o victorie şi mai importantă populiştilor în peninsulă, a apreciat duminică miliardarul american George Soros.

 

Avand in vedere că noul guvern italian - care reuneşte Liga (extrema dreaptă) şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) - are exigenţe diverse în ceea ce priveşte promisiunile făcute electoratului şi priorităţile bugetare, Soros consideră că executivul condus de Giuseppe Conte "ar putea cădea, declanşând alegeri la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor", într-o scrisoare publicată duminică în Corriere della Sera.

"Rezultatul viitoarelor alegeri va depinde mult de felul în care UE va reacţiona la instabilitate în Italia. În Europa, există o tendinţă de a profita de fiecare ocazie pentru a da o lecţie Italiei", a apreciat finantistul american, in varsta de 87 de ani.

"Dacă UE adoptă această linie, îşi sapă propriul mormânt, provocând o reacţie negativă din partea electoratului italian, ceea ce ar putea oferi populistilor o majoritate şi mai importantă", crede miliardarul Soros. In opinia lui, UE se confrunta cu tot mai multe probleme, dar Italia a devenit cea mai presantă, pentru că sunt amenintate valorile de baza ale UE".

Unul din principalele motive ale victoriei militanţilor antisistem în Italia este problema migranţilor, care sosesc în număr mare în peninsulă şi sunt obligaţi să rămână acolo din cauza reglementărilor europene care impun ca prima ţară de primire să aibă responsabilitatea lor, mai subliniază Soros, sugerând o "compensaţie financiară acordată de Europa Italiei pentru migranţii care sosesc acolo". AGERPRES

×