x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George W. Bush, chemat la convertire

George W. Bush, chemat la convertire

de Anca Aldea    |    01 Feb 2006   •   00:00
George W. Bush, chemat la convertire

Presedintele Statelor Unite este sfatuit sa se converteasca la Islam, pentru a fi iertat de Dumnezeu. Asta, in timp ce acasa liderul SUA continua sa fie "taxat" in sondaje, de vreme ce tot mai multi americani isi exprima nemultumirea fata de politica externa a Administratiei.

Intr-o inregistrare video data publicitatii luni seara pe postul qatariot de televiziune Al-Jazeera, numarul doi in ierarhia retelei teroriste Al-Qaeda, medicul egiptean Ayman al-Zawahiri i-a cerut presedintelui SUA, George W. Bush, sa se lepede de credinta sa pentru a imbratisa Islamul. "Daca te supui, vei fi frate intru credinta, iar Dumnezeu (Allah) iti va ierta pacatele", ar fi spus Zawahiri in traducerea prezentatoarei de la Al-Jazeera. Imbracat in straie traditionale arabe de culoare alba, cu turban de aceeasi culoare pe cap, egipteanul le-a vorbit, convingator, poporului american si presedintelui acestuia.

"LEUL ISLAMULUI". "Macelarule din Washington, tu nu esti numai un invins si un mincinos, dar si un esec! Esti un blestem pentru poporul tau. Bush, stii unde ma aflu eu? Sunt printre masele de musulmani", a spus, amenintator, Zawahiri. "Al doilea mesaj este catre poporul american, care este hranit cu iluzii. Va spun ca Bush si ai lui va irosesc sangele si banii in aventurile lor frustrante", a continuat numarul doi al retelei Al-Qaeda.

El nu l-a omis in discursul sau pe mai-marele sau, Ben Laden, numit "leul Islamului". La 19 ianuarie, seicul Ben Laden - aminteste Zawahiri - a oferit Occidentului si, mai ales, Statelor Unite un armistitiu conditionat, pe care insa Casa Alba l-a catalogat drept o propunere hilara si deloc credibila. Zawahiri parea insa sigur pe el cand vorbea de Ben Laden si "solutia lui onorabila". "Prin preocuparea de a acumula bogatii, liderii vostri insista sa pieriti, murind in Irak si Afganistan."

VICTIME NEVINOVATE. Zawahiri a amintit in discursul sau si de un raid al fortelor americane deasupra unei localitati de granita din Pakistan, la 13 ianuarie. In timpul bombardamentelor, care il vizau pe Zawahiri, 18 persoane, majoritatea civili, si-au pierdut viata. Atacul american, care a fost posibil cu ajutorul autoritatilor de la Islamabad, a starnit un val de critici in tarile musulmane.

"Avioanele americane, in complicitate cu tradatorul Musharaf (presedintele Pakistanului - n.r.), sclavul cruciatilor si al evreilor, au lansat aceste raiduri. (...) Incercand sa ma omoare pe mine si pe alti patru frati, intreaga lume a aflat minciunile, esecurile si capacitatile cruzimii Americii in lupta ei cu Islamul si cu musulmanii. Mincinosilor, lacomilor, cine se retrage din Irak si Afganistan? Noi sau voi? Ai cui soldati se sinucid din disperare? Ai nostri sau ai vostri? Tu, mama americana, daca Pentagonul iti spune ca fiul tau se intoarce acasa intr-un cosciug, aminteste-ti de George Bush! Si tu, sotie britanica, daca Departamentul Apararii iti spune ca sotul tau se intoarce acasa mutilat sau ars, aminteste-ti de Tony Blair (premierul britanic - n.r.)!"

ATAC
"Macelarule din Washington, tu nu esti numai un invins si un mincinos, dar si un esec!" - Ayman al-Zawahiri

OPOZITIE
Nu numai Zawahiri, pentru care Administratia SUA ofera o recompensa de 25 de milioane de dolari, il ameninta pe Bush. Presedintele SUA este incoltit si acasa. O serie de sondaje aparute recent in presa, in asteptarea Discursului asupra natiunii, pe care Bush il sustine la fiecare inceput de an, arata ca 55% dintre americani nu sunt satisfacuti de politica presedintelui. Alti 60% sunt nemultumiti de felul in care Bush gestioneaza razboiul din Irak, iar 47% nu sunt de acord cu asa-zisa campanie mondiala antiterorista.
×
Subiecte în articol: externe bush zawahiri