x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George W. Bush, primul interviu despre tragedia din 11 septembrie 2001: "Cineva mi-a şoptit că America era atacată"

George W. Bush, primul interviu despre tragedia din 11 septembrie 2001: "Cineva mi-a şoptit că America era atacată"

06 Sep 2011   •   09:00
George W. Bush, primul interviu despre tragedia din 11 septembrie 2001: "Cineva mi-a şoptit că America era atacată"

La 10 ani de la atacurile teroriste care au distrus gemenii World Trade Center, presedintele de atunci al Americii, George W. Bush, a acordat un interviu in care a povestit despre deciziile pe care a fost nevoit sa le ia in acea zi si despre cum atacurile i-au schimbat mandatul de presedinte.

"A fost o zi moumentala, care mi-a schimbat presedintia complet. Am devenit un presedinte intr-un razboi. Era ceva ce nu anticipasem si nu am vrut sa fiu implicat in asa ceva", a declarat fostul presedinte american intr-un interviu pentru National Geographic.

George W. Bush, care se afla intr-o sala de clasa, alaturi de elevi, in momentul in care a aflat de atacuri, a declarat ca stiuse dinainte de a intra in scoala ca un avion lovise World Trade Center.



"La inceput am crezut ca era un avion usor, ca a lovit cladirea din cauza vremii sau ca ceva extraordinar i s-a intamplat pilotului. In timp ce ascultam lectia alaturi de elevi, am auzit pe cineva in spatele meu, care mi-a soptit ca un al doilea avion a lovit turnurile, ca America era atacata", a declarat Bush.

Peter Schnall, care a realizat interviul cu fostul presedinte american, a declarat pentru CNN ca acesta a avut loc pe parcursul a cinci ore, in doua zile. Conform documentaristului, presedintele a fost coplesit de eveniment. A fost ziua in care viata si mandatul de presedinte i s-a schimbat.

Presedintele a vorbit in interviu despre unele dintre deciziile pe care a fost nevoit sa le ia in acea zi, cum ar fi doborarea avioanelor comerciale care nu au raspuns pozitiv la cererile de aterizare, scrie Mediafax. "Statele Unite ii vor vana si ii vor pedepsi pe cei responsabili pentru aceste acte", a declarat George W. Bush intr-o conferinta de presa, dupa atacuri.

Fostul presedinte american a vorbit si despre momentul in care a primit vestea mortii liderului al-Qaida, Osama ben Laden, spunand ca nu a simtit nicio clipa fericire.

Peter Schnall a declarat ca George W. Bush nu a spus niciodata ca regreta vreun lucru facut in acea zi, ca nu ar fi facut lucrurile in mod diferit, ci ca a luat decizii care starnesc controverse chiar si azi.

×