x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George W. Bush salută “o victorie pentru America”

George W. Bush salută “o victorie pentru America”

de Marina Constantinoiu    |    02 Mai 2011   •   08:21
George W. Bush salută “o victorie pentru America”

Fostul preşedinte american, George W. Bush, a salutat, in cursul nopţii de duminică spre luni, anunţul privind uciderea lui Ossama bin Laden, pe care a calificat-o drept „o victorie pentru America”, la aproape 10 ani de la antentate de la 11 septembrie 2011. Intr-o declaraţie scrisă adresată presei, Bush a precizat că preşedintele Barack Obama l-a apelat telefonic in cursul serii, pentru a-l anunţa vestea, relatează Le Monde.

„L-am felicitat şi pe el, aşa cum i-am felicitat pe bărbaţii şi pe femeile din serviciile noastre armate şi de informaţii care şi-au consacrat viaţa acestei misiuni”, a declarat fostul preşedinte. „Este un câştig capital şi o victorie pentru America, pentru popoarele doritoare de pace şi pentru toţi cei care au pierdut rude şi prieteni in atentatele de la 11 septembrie 2011”, a declarat Bush, care a angajat SUA in invadarea Afganistanului pentru a-l captura pe liderul Al-Qaida la numai o lună de la comiterea atentatelor de la World Trade Center şi de la Pentagon. „Lupa contra terorismului continuă, dar in această ţară America a trimis un mesaj fără echivoc: va fi făcută dreptate, oric¬t timp va lua asta”, a declarat fostul preşedinte.

Moartea liderului Al-Qaida este o „mare uşurare pentru popoarele lumii”, a comentat, luni, premierul britanic David Cameron, după anunţul făcut de preşedintele american Barack Obama. „Faptul că a fost găsit est o formidabilă reuşită, iar el nu va mai fi capabil să-şi continue campania viz¬nd instaurarea terorii.  A venit momentul de a ne aminti de toţi cei care au fost ucişi de Ossama bin Laden şi de toţi cei care şi-au pierdut apropiaţii. Este şi momentul pentru a le mulţumi tuturor celor care acţionează fără incetare in intreaga lume pentru a ne apăra de terorism. Munca lor va continua. Il felicit pe preşedintele Barack Obama, dar ii felicit şi pe cei care au dus la bun sf¬rşit această operaţiune”, a
adăugat Cameron.

Pentru premierul israelian, Benjamin Netanyahu, moartea lui bin Laden este „un triumf
pentru ţările democratice in lupta contra terorismului”.

×