x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania a adoptat un proiect de lege pentru facilitarea expulzării străinilor consideraţi indezirabili

Germania a adoptat un proiect de lege pentru facilitarea expulzării străinilor consideraţi indezirabili

03 Dec 2014   •   23:38
Germania a adoptat un proiect de lege pentru facilitarea expulzării străinilor consideraţi indezirabili
Sursa foto: Germania a adoptat un proiect de lege pentru facilitarea expulzării străinilor consideraţi indezirabili

Consiliul de miniştri din Germania a adoptat miercuri un proiect de lege pentru facilitarea expulzării unor străini consideraţi indezirabili, precum cei condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea, ameliorând totodată condiţiile pentru accesul la titlurile de sejur pentru cei deja integraţi, relatează AFP.

Proiectul de lege prezentat de ministrul de interne, Thomas de Maiziere (Uniunea Creştin-Democrată, CDU, conservatoare), extinde condiţiile de acces la un titlu de sejur pentru străinii cu situaţia în neregulă care trăiesc în Germania de cel puţin opt ani, stăpânesc suficient de bine limba germană şi sunt capabili să se întreţină singuri. Ei nu trebuie să fi fost condamnaţi la pedepse mari cu închisoarea.

Tinerii sau părinţii cu copii minori vor putea, în acelaşi condiţii, să pretindă un titlu de sejur, pornind de la patru şi, respectiv, şase ani de prezenţă pe teritoriul german. Potrivit estimărilor Berlinului, această măsură s-ar aplica în cazul mai multor zeci de mii de persoane. Proiectul prevede în acelaşi timp o procedură mai simplă şi mai rapidă pentru expulzarea unor străini, în special a celor condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea sau care reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei publice.

Textul prevede, de asemenea, ca expulzările să fie însoţite de o interdicţie de sejur. Aproximativ 40.000 de străini fac în prezent obiectul unei decizii de expulzare care nu a fost aplicată. În 2013, 10.000 de străini au fost expulzaţi.

×