x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania a capitulat deja în faţa tancului rusesc T-14 Armata!

Germania a capitulat deja în faţa tancului rusesc T-14 Armata!

08 Mai 2015   •   17:21
Germania a capitulat deja în faţa tancului rusesc T-14 Armata!
Sursa foto: Tanc Leopard 2 / wikipedia.org
Rusia a dezvăluit noua generaţie de tancuri, T-14 Armata, în timpul repetiţiilor efectuate înaintea ceremoniilor organizate la 9 mai, când sărbătoreşte victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

T-14 este un tanc foarte flexibil, care va intra în serviciu peste cinci ani, iar echipajul acestuia va fi mai bine protejat acum, pentru că va sta într-o cameră consolidată, departe de principala armă a acestuia.

Citeste si Cele mai periculoase AVIOANE DE LUPTA ale Rusiei

Germani deja se teme de această nouă tehnică militară, pentru că în caz de conflict militar, Bundeswerh*-ul este incapabil sa faca fata fortelor armate ale Rusiei, deoarece nu dispune de obuze suficient de puternice pentru a strapunge blindajul tancurilor T-80 si T-90, fara a vorbi de ultimul model al acestor masini, Armata, scrie cotidianul Die Welt, citat de incomemagazine.ro.

Desi armata germana poseda unul dintre cele mai bune tancuri din lume, Leopard 2, ea nu poate lansa o riposta pe masura in cazul blindatelor rusesti, a estimat observatorul militar Thorsten Jungholt.

Citeste si China are un nou AVION DE ATAC

In cadrul reformei Bundeswehr, numarul tancurilor Leopard 2 a fost redus la 225 de vehicule. Pe fondul agravarii crizei din Ucraina, trupele NATO au fost puse in stare de alerta. Cu aceasta ocazie, 100 de tancuri declasate vor fi repuse in serviciu.

*Bundeswehr este un termen care definește armata, sau forțele militare de luptă ale Germaniei ca și personalul civil administrativ. Cuvântul este împrumutat din germană de la Bundeswehr, dar în română se scrie cu literă mică: bundeswehr. Conducerea supremă a bundeswehrului pe timp de pace este Ministerul de Apărare care decide, ia măsurile mai importate în timp de pace sau război. În cazuri supreme de apărare națională conducerea este preluată de cancelarul german, potrivit Art.115b din Constituția Germană.
(cf. wikipedia.org)

×