x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GERMANIA Atac cu mașina împotriva pietonilor, în noaptea de Revelion

GERMANIA Atac cu mașina împotriva pietonilor, în noaptea de Revelion

01 Ian 2019   •   17:05
GERMANIA Atac cu mașina împotriva pietonilor, în noaptea de Revelion

Un atac violent a fost comis de un șofer de Revelion, în două orașe din Germania. Bărbatul a fugărit cu mașina oamenii de pe stradă, încercând să intre cu automobilul în mulțime. Patru oameni au fost răniți, inclusiv imigranți sirieni și afgani. Individul a fost arestat.

Atacul șocant a început imediat după intrarea în noul an, la ora locală 00.03 (01.03 ora României). Un șofer s-a năpustit cu mașina asupra oamenilor de pe străzile orașului Bottrop, din vestul Germaniei.

Prima sa țintă, un pieton, a reușit în ultimul moment să evite mașina și s-a salvat. Șoferul de 50 de ani, la volanului unui Mercedes argintiu, și-a continuat goana către centrul orașului.

Pe strada centrală Berliner Platz s-a dus glonț cu mașina către un grup de oameni și a lovit 4 persoane.

După incident, bărbatul a continuat cursa nebună și s-a dus în orașul vecin Essen, aflat la 9 kilometri de Bottrop. Și aici a încercat să lovească oameni. S-a dus cu mașina către o mulțime care aștepta într-o stație de autobuz, dar tentativa i-a eșuat.

În cele din urmă, a fost oprit și prins de poliție pe o altă stradă din Essen.

Potrivit ziarului Bild, în momentul capturării, individul a făcut comentarii xenofobe. Polițiștii germani bănuiesc că atacul său a fost intenționat. Printre cele 4 victime sunt și imigranți de origine siriană și afgană.

”Anchetatorii estimează în acest moment că este vorba despre un atac intenționat, ținând cont de atitudinea xenofobă a șoferului”, a transmis poliția din landul german Rhenania de Nord-Westfalia.

Ziarul Der Spiegel transmite că surse din anchetă spun că atacatorul de 50 de ani ar avea și probleme psihice.

Sursa: Observator TV 

×
Subiecte în articol: atac germania