x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania în stare de şoc: nouă crime cu caracter rasial şi uciderea unui poliţist, puse pe seama neonaziştilor (VIDEO)

Germania în stare de şoc: nouă crime cu caracter rasial şi uciderea unui poliţist, puse pe seama neonaziştilor (VIDEO)

14 Noi 2011   •   20:01
Germania în stare de şoc: nouă crime cu caracter rasial şi uciderea unui poliţist, puse pe seama neonaziştilor (VIDEO)

Oficialitatile germane au anuntat luni arestarea a doi membri ai unei celule neonaziste, considerata responsabila pentru comiterea a cel putin 10 crime, in perioada 2000-2007. Victimele, opt turci de origine kurda si un grec, avand ca singura vina faptul ca erau straini, dar si un ofiter de politie, in varsta de 22 de ani, ucis cu un glont in cap in aprilie 2007.

Totul a inceput cu investigarea unui jaf armat comis pe 4 noiembrie asupra unei banci din Eisenach, un oras din provincia Thuringia. Trei zile mai tarziu, politia a descoperit cadavrele a doi barbati, principalii suspecti in acest caz, carbonizate in interiorul unei rulote. Au fost gasite dovezi ale unui act suicidal, dar si un arma de serviciu a unui politist ucis in 2007, o crima ce nu fusese inca elucidata.

Dupa publicarea fotografiile celor doi barbati gasiti morti, Uwe Mundlos (38 de ani) si Uwe Bohnhardt (34 de ani), o femeie de 36 de ani, Beate Zschape, cautata, la randul sau, in legatura cu jaful armat, s-a predat politiei din Jena, un oras din estul Germaniei, nu inainte insa de a arunca in aer apartamentul in care locuia la Zwickau, la cativa kilometri departare.

Printre ruinele apartamentului locuit de femeie, un vechi camarad al celor doi suspecti in interiorul unei miscari naziste locale, dar si partenera sexuala a celor doi, politia a gasit un alt pistol, folosit in comiterea a noua crime, in mai multe zone ale tarii, in perioada 2000-2006, impotriva a noua comercianti, opt de origine kurda si un grec.

Tot printre ruine a fost gasit si un DVD pe care putea fi vazuta o inregistrare video care infatisa o pantera roz alaturi de o pancarta pe care scria “Filmat in Germania: noua turci ucisi', dar si chipurile celor noua victime, precum si numele unei organizatii necunoscute, “Clandestinitatea national-socialista', definita ca “o retea de camarazi cu un singur cuvant de ordine: fapte, nu vorbe'.

Duminica, Beate Zschape a fost arestata preventiv, a doua persoana retinuta fiind un barbat in varsta de 37 de ani, Holger G., acuzat de complicitate. Der Spiegel a facut si o dezvaluire socanta, cei doi sinucigasi, dar si partenera lor fiind arestati pentru fabricarea unei bombe ce urma sa fie folosita intr-un atac armat. Ulterior insa, cei trei au fost eliberati si nici nu mai fost filati de autoritati, iar publicatia germana a descoperit ca faceau parte dintr-o factiune neonazista intitulata “Camasile brune', aluzie la echipamentul trupelor paramilitare fidele lui Adolf Hitler in anii '30.

De asemenea, tabloidul Bild a scris ca Mundlos, considerat creierul celulei, era fiul unui profesor universitar, in timp ce Boehnhardt este descris drept un pasionat al armelor de foc, care folosea adeseori salutul fascist.

×
Subiecte în articol: crime germania neonazisti