x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Milioane de angajaţi cu contracte de muncă part-time vor să muncească mai mult

Germania: Milioane de angajaţi cu contracte de muncă part-time vor să muncească mai mult

01 Noi 2018   •   18:02
Germania: Milioane de angajaţi cu contracte de muncă part-time vor să muncească mai mult

Milioane de germani cu contracte de muncă part-time vor să muncească mai mult şi sunt dispuşi să aibă o săptămână de lucru de 40 de ore, a anunţat joi de Oficiul federal de Statistică (Destatis), pe baza datelor din 2017, transmite DPA. 

Aproximativ 2,4 milioane de persoane care lucrează în medie 28,5 ore pe săptămână ar vrea să muncească încă 10,9 ore pe săptămână, ajungând la 39,4 ore pe săptămână. 

Studiul realizat în rândul angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 74 de ani arată că plata mai ridicată reprezintă principalul motiv pentru care oamenii vor să lucreze mai multe ore. 

În schimb, aproximativ 1,4 milioane de germani ar vrea să lucreze mai puţin, în medie 10,8 ore pe săptămână. Aceştia lucrează în general 41,8 ore pe săptămână. 

Studiul include angajaţii cu contracte de muncă part-time şi full time. 

În medie, cei cu contracte de muncă part-time lucrează 19,8 ore pe săptămână iar cei cu program întreg 41,5 ore pe săptămână. 

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat marţi că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât în octombrie cu 11.000, până la cifra ajustată de 2,29 milioane. 

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 5,1% luna aceasta, fiind cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,1%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă cu 12.000. 

În schimb, numărul de angajaţi a urcat cu 557.000 în septembrie, ajungând la nivelul record de 45 de milioane, a anunţat separat Oficiul federal de statistică (Destatis).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania part-time angajati