x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania nu respinge Huawei pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G

Germania nu respinge Huawei pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G

07 Dec 2018   •   16:36
Germania nu respinge Huawei pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G

 Germania se opune excluderii oricărui producător de echipamente de telecomunicaţii de la planificata licitaţie pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, un vot de încredere important pentru furnizorii chinezi şi în special pentru Huawei, transmit Deutsche Welle şi Reuters.

Declaraţia vine după ce aliaţii SUA, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă şi Japonia au restricţionat accesul Huawei pe pieţele lor iar Meng Wanzhou, vicepreşedinte al Consiliului de administraţie şi fiica fondatorului companiei, Ren Zhengfei, a fost arestată în Canada şi riscă extrădarea în SUA, unde procurorii din New York anchetează dacă Huawei a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului.

Luna trecută, gigantul chinez Huawei Technologies a deschis la Bonn un nou laborator destinat securităţii informaţiilor iar unii analişti susţin că decizia este menită să-i impresioneze pe oficialii germani înaintea licitaţiei pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G.

În prezent, Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (BNetzA) finalizează condiţiile desfăşurării licitaţiei, care ar urma să aibă loc în primul trimestru din 2019.

Costul total al construirii reţelei 5G în Germania ar putea ajunge la 80 de miliarde de euro, ceea ce ar impulsiona semnificativ afacerile Huawei şi ale rivalelor sale Ericsson, Nokia, ZTE şi Samsung.

Wall Street Journal (WSJ) anunţa luna trecută că autorităţile SUA încearcă să convingă furnizorii de Internet şi telefonie mobilă din ţările aliate să evite echipamentele de telecomunicaţii Huawei.

Citând surse din apropierea acestui dosar, WSJ susţine că oficialii americani au contactat omologii lor guvernamentali şi directorii companiilor de telecomunicaţii din ţările aliate unde echipamente produse de Huawei sunt deja utilizate pentru a-i avertiza cu privire la riscurile la adresa securităţii cibernetice. Tot potrivit WSJ, au fost contactate în special autorităţile din Germania, Italia şi Japonia, unde echipamentele Huawei sunt deja răspândite, pentru că aceste ţări găzduiesc baze militare americane.

Demersurile autorităţilor americane ar pune noi presiuni asupra unuia din cei mai mari producători mondiali de echipamente de telecomunicaţii, care este suspectat de agenţiile occidentale de informaţii de legături cu Guvernul chinez şi de posibilitatea ca echipamentele sale să fie utilizate pentru spionaj.

SUA au interzis deja ca Huawei să furnizeze echipamente pentru Guvernul şi contractorii americani iar guvernul american şi-a sfătuit proprii săi cetăţeni să evite să utilizeze smartphone-urile produse de firma chineză, susţinând că acestea ar putea fi utilizate pentru a-i spiona pe utilizatori.

Cu toate acestea, recent, Huawei a devansat Apple pentru a deveni al doilea mare producător mondial de smartphone, după Samsung.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania tehnologie 5g Huawei sua China