x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania vrea să plafoneze bugetul comunitar la 1% din Venitul Național Brut al UE

Germania vrea să plafoneze bugetul comunitar la 1% din Venitul Național Brut al UE

16 Sep 2019   •   12:43
Germania vrea să plafoneze bugetul comunitar la 1% din Venitul Național Brut al UE

Germania vrea să limiteze viitorul buget al blocului comunitar, pentru perioada 2021-2027, la 1% din Venitul Naţional Brut al UE, sub nivelul de 1,11% propus de Comisia Europeană, au declarat surse  diplomatice care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Statele membre ale Uniunii poartă discuții aprinse legate de acest aspect, iar miniştrii pentru Afaceri Europene se întâlnesc  astăzi la Bruxelles, unde Germania, care este de altfel cel mai mare contributor net la bugetul UE, își va prezenta propunerea.

Miniştrii pentru Afaceri Europene vor discuta despre cum pot condiţiona finanţarea europeană de respectarea valorilor democratice, un plan care ar putea duce la o confruntare între ţările liberale din Europa Occidentală şi fostele state comuniste Polonia şi Ungaria din Est.

Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE speră că liderii statelor din UE vor putea ajunge la reuniunea din octombrie la un proiect de buget pentru perioada 2021 - 2027. Dar alte ţări cred că va dura mai mult, pe fondul problemelor legate de Brexit şi a modului în care statele vor trebui să-şi majoreze contribuţia la bugetul UE pentru a compensa pierderea finanţării britanice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: buget comunitar