x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania. Zeci de persoane evacuate după ce în casa unui bărbat decedat au fost găsite arme şi bombe

Germania. Zeci de persoane evacuate după ce în casa unui bărbat decedat au fost găsite arme şi bombe

25 Iun 2018   •   16:47
Germania. Zeci de persoane evacuate după ce în casa unui bărbat decedat au fost găsite arme şi bombe

Serviciile de urgenţă germane au fost nevoite să evacueze, duminică, zeci de vecini ai unui bărbat decedat, după ce în locuinţa acestuia au fost găsită o adevărată 'colecţie' de arme şi explozivi, a comunicat poliţia locală, transmite luni dpa. 

Grenade de mână, pistoale şi bombe au fost descoperite printre celelalte lucruri aflate în pivniţa şi în garajul casei din Calau, o localitate din estul Germaniei 

Bărbatul de 46 de ani a fost găsit mort de o rudă, duminică. 

Ancheta a continuat luni în legătură cu cauza decesului, dar şi pentru a se afla dacă acest 'arsenal' contravenea legii privind controlul armelor. 

Şaptezeci şi doi de oameni au fost evacuaţi temporar din motive de siguranţă şi un cordon de securitate a fost instituit, într-o operaţiune la care au luat parte pompieri, echipe de management al dezastrelor şi procurori locali. 

Specialiştii au procedat la detonarea controlată a unora din explozivi, pe un teren din apropiere, astfel încât locuitorii au putut reveni la casele lor duminică seara. 

Primele indicii arată că bărbatul a murit din cauze naturale, legate de o afecţiune pre-existentă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: arme bombe barbat decedat germania evacuari