x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gerul a ucis 222 de europeni în ultima săptămână (VIDEO)

Gerul a ucis 222 de europeni în ultima săptămână (VIDEO)

03 Feb 2012   •   16:46
Gerul a ucis 222 de europeni în ultima săptămână (VIDEO)

Temperaturile extrem de scazute inregistrate in ultimele sapte zile in centrul si estul Europei au ucis 222 de oameni, conform unui bilant AFP.

Recordul il detine detasat Ucraina, unde ministerul pentru situatii de urgenta a revizuit in crestere, de la 63 la 101, bilantul victimelor gerului, 64 dintre acestea fiind oameni ai strazii.

In Cehia s-a inregistrat un recordul istoric de temperatura negativa, -38,1 grade Celsius, valoare inregistrata in sud-vestul tarii. Polonezi au raportat opt noi victime ale gerului, totalul ajungand la 37, in conditiile in care s-au inregistrat temperaturi de -35 de grade.

AFP nouteaza ca apele Dunarii au inghetat din cauza temperaturilor scazute, care au ucis 16, respectiv 24 de oameni in "cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, Bulgaria si Romania".

La Roma, vineri a nins a doua zi consecutiv, acesta fiind primul fenomen meteo extrem de acest gen inregistrat in ultimii 15 ani, autoritatile luand decizia de a inchide Colosseumul si alte obiective turistice. Trei oameni au murit in nordul tarii, acolo unde temperaturile au scazut pana la -30 de grade.

De asemenea, Estonia si Franta au raportat primele decese datorate gerului, pe lista tarilor unde frigul a ucis oameni aflandu-se, de asemenea, Letonia, Lituania, Austria si Grecia.

×
Subiecte în articol: europa ucraina victime viscol