x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gest victorios: Femeia fotografiată cu degetul mijlociu ridicat spre Trump a câştigat un scrutin în Virginia

Gest victorios: Femeia fotografiată cu degetul mijlociu ridicat spre Trump a câştigat un scrutin în Virginia

07 Noi 2019   •   22:10
Gest victorios: Femeia fotografiată cu degetul mijlociu ridicat spre Trump a câştigat un scrutin în Virginia

Juli Briskman, o femeie care şi-a pierdut slujba după ce a fost fotografiată cu degetul mijlociu ridicat în timp ce trecea coloana preşedintelui Donald Trump, l-a învins pe contracandidatul republican într-un scrutin local desfăşurat marţi în statul american Virginia, transmite joi dpa.

Fotografia în care Juli Briskman, aflată pe bicicletă, i-a arătat preşedintelui degetul mijlociu, a devenit virală în octombrie 2017.

Briskman, o începătoare în politică, va reprezenta districtul Algonkian, cu peste 400.000 de locuitori, în Comisia de Supervizori a comitatului Loundoun.

„E un sentiment fantastic, e ireal”, a declarat ea pentru „Washington Post”. „Ultimii doi ani au fost o adevărată aventură. Acum dăm o mână de autor ca Loundoun să devină albastru (culoarea Partidului Democrat, n.red.)”, a adăugat Juli Briskman, în vârstă de 52 de ani şi mamă a doi copii.

După ce a fost concediată, Briskman a dat în judecată compania la care lucra, acuzând conducerea că i-a încălcat dreptul la libera exprimare şi că era mai îngrijorată de posibile represalii din partea administraţiei Trump.

Femeia nu a fost reangajată, dar a primit plăţi compensatorii.

Potrivit site-ului său, Juli Briskman a făcut campanie, printre altele, pentru un sistem de educaţie mai bine finanţat, salarii egale pentru femei şi susţinerea micilor afaceri.

Statul Virginia a fost „măturat” marţi de „un val albastru”, democraţii câştigând alegerile atât pentru ambele camere ale legislativului local, cât şi pentru postul de guvernator, pentru prima dată în 25 de ani.

„Mă aflu aici pentru a declara oficial astăzi, 5 noiembrie, că Virginia este în mod oficial albastră”, a spus miercuri guvernatorul Ralph Northam în faţa mulţimii de susţinători.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump democraţi republicani