x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ghidul Suprem al Iranului îl refuză pe Trump: „Nu va fi nicio negociere cu SUA!”

Ghidul Suprem al Iranului îl refuză pe Trump: „Nu va fi nicio negociere cu SUA!”

17 Sep 2019   •   20:30
Ghidul Suprem al Iranului îl refuză pe Trump: „Nu va fi nicio negociere cu SUA!”

Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a exclus marţi orice posibilitate de negociere cu SUA, în condiţiile în care preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său iranian, ameninţând însă, totodată, Teheranul, informează AFP şi Reuters. Luni, SUA au anunţat că pregătesc o ripostă după „atacurile iraniene” împotriva instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită.

„Conform părerii unanime a tuturor responsabililor Republicii Islamice Iran, nu va fi nicio negociere cu SUA, indiferent la ce nivel”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei, potrivit site-ului său oficial.

Casa Albă a informat la sfârşitul săptămânii trecute că Donald Trump nu exclude ipoteza unei întrevederi cu preşedintele iranian, Hassan Rouhani, (foto) în pofida acuzaţiilor unor responsabili americani, care consideră Teheranul responsabil pentru atacurile cu drone care au vizat, sâmbăta trecută, instalaţii petroliere din Arabia Saudită.

Preşedintele iranian şi alţi responsabili ai Republicii Islamice au susținut de mai multe ori că orice întrevedere între Trump şi Rouhani este exclusă, atât timp cât SUA îşi menţin sancţiunile economice pe care le-au impus şi reimpus Iranului, începând din august 2018.

Revendicat de rebelii yemeniţi houthi, pe care Teheranul îi susţine politic, atacurile cu drone au redeschis subietul unei confruntări militare cu Iranul. „Se pare că Teheranul se află în spatele atacurilor, însă pentru moment vreau să ştiu cu certitudine cine este responsabil”, a declarat Donald Trump.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ali Khamenei iran Donald Trump