x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Glumă? Salutul fascist, cea mai bună metodă pentru a evita coronavirusul, susține un politician italian

Glumă? Salutul fascist, cea mai bună metodă pentru a evita coronavirusul, susține un politician italian

03 Feb 2020   •   20:35
Glumă? Salutul fascist, cea mai bună metodă pentru a evita coronavirusul, susține un politician italian

Folosirea salutului fascist în locul tradiţionalelor strângeri de mână reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a infecţiilor cu noul tip de coronavirus, a declarat luni un politician italian de extrema dreaptă, citat de DPA.

Sugestia făcută de Ignazio La Russa, fost ministru al Apărării şi în prezent vicepreşedinte al Senatului italian, s-a dorit a fi o glumă. "Să nu daţi mâna cu nimeni, contagierea e letală. Folosiţi salutul roman, este antiviral şi antimicrobian", a scris Ignazio La Russa într-un mesaj pe Twitter, la finalul căruia a adăugat trei emoji purtând măşti sanitare.

Deşi mesajul său a fost foarte repede şters de pe Twitter, el a fost remarcat de mulţi utilizatori.

"Managerul meu pentru social media, Alfonso, a scris un mesaj sarcastic pe contul meu, dar este posibil ca sarcasmul despre noul virus să poată să pară deplasat, aşadar i-am cerut să îl şteargă", a explicat La Russa.

Mişcarea anti-sistem Cinci Stele a publicat pe reţelele de socializare o captură de ecran cu mesajul şters al lui La Russa, însoţită de textul următor: "Un singur cuvânt: Ruşine!".

Ignazio La Russa, în vârstă de 72 de ani, este membru al partidului Fraţii Italiei, care îşi are originea într-o organizaţie neofascistă - Mişcarea Socială Italiană. A fost ministru al Apărării în perioada 2008 - 2011 în unul dintre guvernele conduse de Silvio Berlusconi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: salut fascist