x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnată de justiţia franceză pentru că a criticat un restaurant pe blog. Articolul era primul în Google după „loc de evitat”

Condamnată de justiţia franceză pentru că a criticat un restaurant pe blog. Articolul era primul în Google după „loc de evitat”

de Alina-Elena Vasiliu    |    11 Iul 2014   •   19:27
Condamnată de justiţia franceză pentru că a criticat un restaurant pe blog. Articolul era primul în Google după „loc de evitat”
Sursa foto: Condamnată de justiţia franceză pentru că a criticat un restaurant pe blog. Articolul era primul în Google după „loc de evitat”

O femeie din Franţa a fost obligată, de un tribunal din Bordeaux, la plata a 1.500 de euro despăgubiri pentru că a criticat, pe blogul personal, un restaurant din sud-vestul Franţei, scrie franceinfo.fr.

Nemulţumirea femeii a fost formulată într-un articol intitulat „Locul de evitat din Cap Ferret: Il Giardino” şi postat în august 2013. Aici, bloggeriţa povesteşte că aperitivele sunt aduse la masă în acelaşi timp cu felul principal, iar patroana nu este deloc amabilă.

Conducerea restaurantului a reclamat articolul femeii pentru denigrare, motivând că textul apărea în topul rezultatelor de pe Google, iar renumele de „loc de evitat” nu aduce deloc beneficii afacerii, ba dimpotrivă.

Pe 30 iunie, anul acesta, femeia a fost condamnată la plata a 1.500 de euro despăgubiri şi a 1.000 de euro - cheltuieli de judecată. Autoarea şi-a retras articolul de pe blog, deşi justiţia îi ceruse doar să modifice titlul. Decizia tribunalului este susţinută de Codul Civil francez, conform căruia titlul articolului se constituie în denigrare, pentru că discreditează firma.

×