x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Google a cumpărat compania Titan Aerospace, pentru a folosi drone ca sateliţi atmosferici pentru internet

Google a cumpărat compania Titan Aerospace, pentru a folosi drone ca sateliţi atmosferici pentru internet

14 Apr 2014   •   23:36
Google a cumpărat compania Titan Aerospace, pentru a folosi drone ca sateliţi atmosferici pentru internet

Google a anunţat achiziţia companiei Titan Aerospace, fondată în 2012, care produce drone ce folosesc energie solară şi zboară la altitudini foarte mari.

Mişcarea a fost făcută din dorinţa Google de a folosi aceste drone ca sateliţi atmosferici pentru a facilita accesul la internet în zone foarte izolate.

"Titan Aerospace şi Google împart un optimism profund când vine vorba de tehnologiile care pot îmbunătăţi lumea în care trăim", se arată într-un comunicat Google.

"Suntem încă în faza incipientă, însă sateliţii atmosferici ar putea facilita accesul la internet pentru milioane de oameni şi s-ar putea dovedi utili în cazuri de gestionare a dezastrelor", se arată în comunicat.

Echipa de la Titan Aerospace va funcţiona separat de Google, dar va colabora cu diviziile Google Maps şi Project Loon, acesta din urmă vizând folosirea baloanelor de mare altitudine pentru a asigura servicii de internet.

Dronele realizate de Titan Aerospace pot sta în aer timp de cinci ani, fără să fie nevoie să coboare la sol.

×