x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal uriaş. Medicamente de cuminţit copii, folosite în grădiniţe

Scandal uriaş. Medicamente de cuminţit copii, folosite în grădiniţe

19 Mar 2014   •   14:15
Scandal uriaş. Medicamente de cuminţit copii, folosite în grădiniţe
Sursa foto: Gradiniţe suspectate că au DROGAT copiii pentru a stimula înscrierile

Grădinițe din trei provincii chineze sunt acuzate că ar fi dat medicamente copiilor fără știrea părinților, potrivit Xinhua, agenția de știri a Chinei, citată de CNN. Medicamentele ar fi fost administrate în scopul de a preveni apariţia unor boli. Efectul medicamentelor se pare că i-a calmat pe cei mici, transformându-i în copii "cuminţi", reducând timpul necesar supravegherii de către angajaţi. În acest fel, înscrierile la grădiniţele respective au fost stimulate, datorită controlului total al celor mici în timpul petrecut la grădiniţă, scrie agenția de știri.

Scandalul a început săptămâna trecută, într-o singură grădiniță din orașul Xi'an și s-a extins la mai multe, fapt care a determinat ministerul chinez al Sănătăţii şi cel al Educaţiei să demareze un control la toate grădinițele și școlile primare, pentru medicamente administrate în mod ilegal.

Aproape 2.000 de copii, înscrişi la grădinițele suspectate, au primit îngrijiri medicale în urma efectelor adverse, cum ar fi amețeli, dureri de stomac, dureri de picioare și umflarea organelor genitale, scrie Xinhua.

Părinții furioși s-au adunat să protesteze în fața grădiniţelor și clădirilor guvernamentale locale. Unul dintre părinţi a declarat că mai mulți copiii s-au plâns de dureri de stomac sau transpirații nocturne, inclusiv al său. Când părinții i-au dus la medic, au gasit valori anormale în urină și în testele de sange. Mai rau, copiii prezentau urme de posibile afecţiuni la rinichi sau ficat. Doctorii care au stabilit diagnosticul copiilor s-au declarat uluiti.

Potrivit autorităților locale, administratorii grădiniței Fengyun Lanwan au dat copiilor Moroxidină ABOB, un medicament care, administrat incorect, poate provoca reacții adverse, cum ar fi transpiratie, pierderea poftei de mâncare și hipoglicemie.

Grădiniţele sunt suspectate că au această practică de cel puţin trei ani.

×
Subiecte în articol: gradinite droguri copii stimulare inscrieri