x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A vizitat toate cele 201 ţări ale lumii, dar recordul nu i se acceptă din cauza Rusiei. Care a fost problema...

A vizitat toate cele 201 ţări ale lumii, dar recordul nu i se acceptă din cauza Rusiei. Care a fost problema...

06 Feb 2013   •   07:00
A vizitat toate cele 201 ţări ale lumii, dar recordul nu i se acceptă din cauza Rusiei. Care a fost problema...

Aventurierului englez Graham Hughes, de 33 de ani, care a vizitat toate cele 201 ţări ale lumii, nu i s-a acceptat recordul din partea organizaţiei Guinness World Records, după ce s-a constatat o iregularitate petrecută în Rusia.

Graham a pornit în aventura lui, care l-a costat slujba şi prietena, în 2009, călătorind 250.000 de kilometri numai cu mijloace terestre vreme de 1.426 de zile şi "bifând" fiecare ţară a lumii, inclusiv cele nerecunoscute de ONU.

Când să fie omologat recordul, însă, oficialii de la Guinness World Records au descoperit că ceva era în neregulă - Graham intrase în Rusia ilegal. Culmea, oficialii forului au aflat de acest lucru chiar din interviurile date de Graham, care a povestit în presă cum a traversat un râu şi a ajuns pe teritoriul Rusiei fără să se mai încurce cu viza şi alte forme oficiale.

Guinness World Records a motivat decizia, afirmând că organizaţia nu acceptă niciun record stabilit în condiţii ilegale.

După aflarea deciziei, Graham a luat un autobuz şi a trecut granţia Poloniei spre Rusia, fotografiindu-se cu paşaportul vizat în mână. Acum aşteaptă să vadă dacă recordul va fi omologat.

Graham Hughes a pornit în călătoria sa pe 1 ianuarie 2009, scopul iniţial fiind o călătorie extinsă în America de Sud, Canada, Islanda, Africa de Sud, Madagascar, Iran, Tonga şi Noua Zeelandă. Ulterior, scopul s-a schimbat în vizitarea tuturor ţărilor din lume (ONU recunoaşte 193, însă Graham a vizitat şi Sahara de Vest, Taiwan, Cipru de Nord, Somaliland, Oseţia de Sud, Transnistria, Abhazia şi Nagorno-Karabah), totul fără a se folosi de avion.

În Congo şi în Republica Capului Verde Graham a fost arestat sub acuzaţii de spionaj şi imigraţie ilegală. 

×
Subiecte în articol: graham hughes record mondial ţări