x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Granița bulgaro-turcă închisă; 14 vameși au fost arestați

Granița bulgaro-turcă închisă; 14 vameși au fost arestați

13 Dec 2015   •   15:18
Granița bulgaro-turcă închisă; 14 vameși au fost arestați

Bulgaria a închis duminică graniţa cu Turcia, de partea bulgară, şi a arestat 14 vameşi suspectaţi de corupţie, a anunţat procurorul general Sotir Tsatsarov, relatează AFP.

'Toţi vameşii din serviciul de dimineaţă care controlau intrările în Bulgaria la postul de frontieră bulgaro-turc Kapitan-Andreevo au fost arestaţi în cadrul unei anchete de contrabandă', a anunţat postul de radio public BNR.

Graniţa este deschisă în schimb spre Turcia, a precizat procurorul general care a prezentat scuze persoanelor care trec prin acest post de frontieră situat pe cea mai directă rută între Europa şi Orientul Mijlociu. Vehicule de mare tonaj au format o coadă pe o distanţă de 10 kilometri, de partea turcă a graniţei, menţionează postul de radio public BNR.

Serviciul de luptă împotriva criminalităţii organizate (DANS) a efectuat aproximativ 100 de percheziţii în cinci oraşe aflate în apropierea graniţei, a indicat Tsatsarov, fără a preciza obiectul anchetei. Potrivit postului de radio citat, ar fi vorba de trafic cu ţigări de contrabandă.

Situată la frontiera externă a UE, Bulgaria se confruntă în mod constant cu trafic de mărfuri şi fiinţe umane şi migranţii clandestini traversează deseori graniţa ascunşi în vehicule. Un trafic cu ţigări de contrabandă spre UE a fost interceptat în martie.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: vamesi mita vamesi granita turcia bulgaria