x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia a concesionat pe 99 de ani 50 de hectare din Insula Corfu

Grecia a concesionat pe 99 de ani 50 de hectare din Insula Corfu

01 Feb 2013   •   19:43
Grecia a concesionat pe 99 de ani 50 de hectare din Insula Corfu

Fondul american de investitii NCH Capital a concesionat pe o perioada de 99 de ani un teren de 50 de hectare din insula Corfu de la agentia pentru privatizari a statului elen, urmand sa plateasca 23 de milioane de euro pentru drepturile de exploatare in aceasta perioada.

 
Acordul este primul succes al Greciei implicand un teren de dimensiuni mari din portofoliul imobiliar al statului, potrivit cotidianului elen Kathimerini.
 
Agentia a anuntat ca un investitor din New York va primi o concesiune de 99 de ani pentru exploatarea terenului de la Kassiopi. Suprafata insulei Corfu este de peste 61.000 de hectare.
 
Investitiile sunt estimate la circa 75 de milioane de euro, urmand ca proiectul sa genereze mai multe sute de locuri de munca in constructii.
 
Concesionarea terenului face parte dintr-un plan mai amplu de vanzare de active ale statului, parte a angajamentelor fata de creditorii internationali ai statului elen. Atena a obtinut circa 2 miliarde de euro din privatizari incepand din 2010 şi vizeaza venituri de pana la 11 miliarde de euro pana in 2016.

New Century Holdings se afla si pe piata romaneasca, inca din 1994, iar in prezent administreaza participatii majoritare si minoritare la peste 300 de companii romanesti din diverse sectoare de activitate, precum industria alimentara (grupul Vel Pitar), real estate (retelele United Capital, Winmarkt si IMS Proprietati), banci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft), productie si servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB)
 

×