x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia înăsprește controalele la frontieră din cauza coronavirusului

Grecia înăsprește controalele la frontieră din cauza coronavirusului

27 Feb 2020   •   17:44
Grecia înăsprește controalele la frontieră din cauza coronavirusului

Grecia vrea să însăprească controalele la frontieră pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, după cum a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis. Se va acorda atenție mai ales unei rute pentru migranți, transmite Reuters.  

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în această țară a ajuns la trei, unul în Atena și două în Salonic, printre care un copil.

Mai mult de un miliona de refugiați din Orientul Mijlociu au ajuns în această țară, în perioada 2015-2016. Alte mii de migranți trăiesc în condiții mizere în tabere aglomerate. 

"Insulele noastre se confruntă deja cu probleme de sănătate publică şi trebuie dublu protejate", a spus prim-ministrul elen care are o poziţie dură asupra migraţiei.

El a afirmat că a invocat o directivă UE care le permite statelor membre să-şi sporească securitatea la frontiere dacă sănătatea publică este în pericol.

În plus, toate evenimentele legate de carnaval programate până duminică sunt anulate, a anunţat ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.

Cele două persoane sunt spitalizate la Salonic, o mamă și un copil, iar cealaltă femeie este internată într-un spital din Atena. Şcoala elementară din Salonic, la care învaţă copilul, va rămâne închisă timp de 14 zile ca măsură de precauţie.

Autorităţile caută ceilalți oameni cu care au intrat în contact cu persoanele infectate, în ultimele zile, iar apropiaţii lor se află în carantină.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus grecia controale frontiera