x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia va instala în Marea Egee bariere flotante împotriva migranţilor

Grecia va instala în Marea Egee bariere flotante împotriva migranţilor

29 Ian 2020   •   22:30
Grecia va instala în Marea Egee bariere flotante împotriva migranţilor

Ministerul grec al apărării a publicat miercuri o cerere de oferte pentru instalarea unor sisteme de protecţie flotante în Marea Egee, pentru limitarea migraţiei din Turcia în caz de urgenţă, informează AFP.

Sistemele pot consta, conform documentului, în bariere sau plase cu o lungime de 2,7 kilometri şi o înălţime de 1,1 metri, din care 50 cm sub nivelul mării, prevăzute cu lumini intermitente. Costul total este de 500.000 de euro.

Barierele urmează să fie instalate de forţele armate ale Greciei. Autorităţile de la Atena nu au dat alte detalii.

Ministerul apărării şi armata asigură asistenţă ministerului pentru imigraţie şi azil din 2015, când a început criza migraţiei. Anul trecut, Grecia a redevenit principala poartă de intrare în Europa pentru migranţi şi refugiaţi, iar guvernul se teme de continuarea imigraţiei şi în 2020, arată AFP. În taberele pentru azilanţi din insulele din Marea Egee sunt deja înghesuiţi 40.000 de azilanţi pe 6200 de locuri.

După ce a introdus proceduri mai stricte pentru acordarea de azil în Grecia, autorităţile elene vor să accelereze repatrierea migranţilor care nu au nevoie de protecţie internaţională sau cărora li se resping cererile de azil. AFP menţionează că măsurile sunt contestate de mai multe organizaţii neguvernamentale pentru drepturile omului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti