x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grindeanu la Paris, unde va participa la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE

Grindeanu la Paris, unde va participa la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE

07 Iun 2017   •   19:07
Grindeanu la Paris, unde va participa la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a ajuns miercuri la Paris, unde, în cursul serii, va participa la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). 

Şeful Executivului a călătorit la Paris cu o cursă aeriană de linie, la clasa "economic", alături de delegaţia sa. 

Miercuri seară, premierul Grindeanu va participa la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA), care se va desfăşura în prezenţa secretarului general al OCDE, Angel Gurria, şi a directorului general al NEA, William D. Magwood. La ceremonie, şeful Guvernului va fi însoţit de ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan. 

România se va alătura celor 31 de state membre NEA, ţări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. Potrivit Guvernului, prin aderare, se recunoaşte faptul că România dispune de infrastructură şi o industrie naţională dezvoltată în domeniul energiei nucleare şi utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu. 

Tot miercuri seară, şeful Executivului va avea o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, şi va participa la dineul găzduit de preşedinţia daneză în marja Reuniunii ministeriale a OCDE. 

Joi dimineaţă, premierul Grindeanu se va întâlni cu omologul său francez, Edouard Philippe. AGERPRES

×