x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea Statul Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles

22 Mar 2016   •   20:36

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile teroriste comise marţi dimineaţa la Bruxelles, a anunţat agenţia de ştiri Amaq ce are legături cu această grupare, transmit agenţiile Reuters şi EFE.


'Luptătorii Statului Islamic au detonat o serie de bombe, centuri şi dispozitive explozive, marţi, la aeroport şi la o staţie de metrou din centrul Bruxelles-ului, capitala Belgiei, ţară care participă la coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic', se menţionează în textul difuzat.

Ei 'au deschis focul în interiorul aeroportului Zaventem, înainte ca mai mulţi dintre ei să-şi detoneze centurile cu explozivi; de asemenea, un martir şi-a detonat centura cu explozivi în staţia de metrou Malbeek', precizează mai departe sursa citată.

Între timp, bilanţul oficial al victimelor a crescut la 34 de morţi şi 230 de răniţi. Mass-media belgiană a difuzat şi o fotografie cu cei trei presupuşi terorişti care au acţionat la aeroport. Fotografia a fost obţinută de pe camerele de supraveghere şi arată trei bărbaţi care împing cărucioare pentru bagaje, doi dintre ei fiind terorişti kamikaze, iar cel de-al treilea a reuşit să fugă după ce a amplasat dispozitivul exploziv.

Mai mulţi martori au confirmat că înaintea celor două deflagraţii produse în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem au auzit şi focuri de armă, precum şi strigăte în limba arabă.

Sursa: Agerpres

×