x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea Statul Islamic a revendicat un atac kamikaze contra armatei în sudul Siriei

Gruparea Statul Islamic a revendicat un atac kamikaze contra armatei în sudul Siriei

28 Iul 2019   •   11:00
Gruparea Statul Islamic a revendicat un atac kamikaze contra armatei în sudul Siriei

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat un atac kamikaze comis sâmbătă în provincia Deraa, din sudul Siriei, şi soldat cu uciderea a şase militari sirieni, relatează duminică AFP.

Atacul a avut loc într-un sector aflat în apropierea localităţii Mleiha al-Atch, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Într-un comunicat publicat sâmbătă seară pe sistemul de mesagerie criptată Telegram, Statul Islamic a anunţat o ''operaţiune kamikaze'' desfăşurată de unul dintre membrii săi, care a deschis focul de mitralieră asupra unui grup de soldaţi înainte de ''a-şi detona centura cu explozibil''.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a difuzat însă o versiune diferită asupra faptelor produse, evocând ''răniţi'' şi explicând că un ''terorist s-a aruncat în aer în timpul unei operaţiuni a armatei contra unei ascunzători teroriste''.

La jumătatea lunii iulie, şase soldaţi au fost ucişi şi 15 răniţi în explozia unei bombe care a vizat un convoi militar, în apropierea oraşului Deraa, din provincia omonimă. Atacul nu a fost revendicat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: stat islamic siria