x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernatorul unei provincii indoneziene susţine că turiştii săraci nu sunt bine-veniţi

Guvernatorul unei provincii indoneziene susţine că turiştii săraci nu sunt bine-veniţi

15 Noi 2019   •   14:45
Guvernatorul unei provincii indoneziene susţine că turiştii săraci nu sunt bine-veniţi

Guvernatorul unei provincii indoneziene, cunoscută drept habitat pentru faimosul dragon de Komodo, a declarat că turiştii săraci nu sunt bine-veniţi, a informat presa locală vineri, citată de DPA.

Guvernatorul din Nusa Tenggara de Est, Victor Laiskodat, a declarat că provincia sa figurează pe lista celor mai bune destinaţii de călătorie alese de Lonely Travel pentru 2020 şi, prin urmare, ar trebui să fie o destinaţie premium.

"Turiştii care vin aici trebuie sa fie bogaţi", a subliniat joi Laiskodat pentru ziarul Kompas. "Cei săraci pot să nu vină...avem o grămadă de oameni aşa, deci nu vrem să vedem mai mulţi", a explicat el, în contextul în care Nusa Tenggara de Est este una dintre cele mai sărace provincii din Indonezia.

Laiskodat a propus ca persoanele care doresc să viziteze insula Komodo să plătească o taxă de acces consistentă. În prezent, vizitatorii sunt taxaţi cu 150.000 de rupii (10 dolari) pentru accesul în parcul naţional unde pot vedea faimoase şopârle uriaşe.

Anul acesta, guvernul a renunţat la un plan de închidere a insulei pentru un an, în 2020, în scopul unor lucrări de conservare, decizând în schimb să o transforme în destinaţie turistică premium.

Oficialii au precizat că vizitatorii care nu vor dori să plătească taxa de intrare pot vizita insula Rinca, din apropiere, unde trăiesc dragoni de Komodo mai mici.

Parcul Naţional Komodo, care găzduieşte peste 5.000 de dragoni de Komodo, este inclus de National Geographic pe lista primelor 10 destinaţii de vizitat din lume şi primeşte peste 10.000 de vizitatori lunar.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: indonezia