x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul a plătit sute de imigranţi pentru ca aceştia să se întoarcă în ţările lor

Guvernul a plătit sute de imigranţi pentru ca aceştia să se întoarcă în ţările lor

25 Feb 2019   •   13:33
Guvernul a plătit sute de imigranţi pentru ca aceştia să se întoarcă în ţările lor

Guvernul german a plătit 437 de refugiaţi pentru a se întoarce în ţara lor de origine în 2018, conform unui document consultat luni de DPA.
Guvernul şi-a apărat această decizie într-un răspuns la o solicitare de informaţii transmisă de o deputată a Partidului Stângii, spunând că "cetăţenii sirieni nu sunt încurajaţi în niciun fel de autorităţile federale să părăsească ţara, dar se finanţează plecări voluntare".
Informaţia vine la două săptămâni după publicarea unui articol în revista Foreign Policy conform căruia un cetăţean sirian din Germania a folosit fonduri guvernamentale pentru a se întoarce în ţara sa natală deoarece nu şi-a putut aduce logodnica în Germania.
Căsătoria este o precondiţie pentru reuniunile familie în conformitate cu legislaţia germană.
Membrii familiei susţin că bărbatul a fost reţinut de serviciul secret sirian după sosirea sa la Damasc, iar de atunci nu a mai fost văzut.
Deputata care a făcut solicitarea de informaţii, Ulla Jelpke, din partea Partidului Stângii, a spus că mulţi sirieni sunt puşi într-o poziţie similară din cauza politicii riguroase din Germania privind reuniunile de familie.
"Mulţi dintre ei trebuie să aleagă fie să rămână separaţi de cele mai apropiate rude ale lor de mai mulţi ani, fie să se întoarcă la familiile lor şi să îşi rişte vieţile în război sau din cauza persecuţiei", a declarat Ulla Jelpke.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: imigranti germania