x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul danez va trimite refugiații pe o insulă pustie unde erau cercetate animalele contagioase

Guvernul danez va trimite refugiații pe o insulă pustie unde erau cercetate animalele contagioase

06 Dec 2018   •   21:27
Guvernul danez va trimite refugiații pe o insulă pustie unde erau cercetate animalele contagioase

Guvernul din Danemarca îi va muta pe migranții „nedoriți” pe o insulă pustie care era folosită pentru animalele contagioase, conform CNN.

Ca parte a agendei anti-imigrație, ministrul danez Inger Støjberg a scris pe Facebook că anumiți oameni „sunt nedoriți și o vor simți”.

Controversata decizie a fost adoptată de către guvernul de centru-dreapta, împreună cu Partidul Popular Danez, formațiune politică populistă cu politici anti-imigrație.

Purtătorul de duvânt al Partidului Popular a spus: „Sperăm că oamenii din afara Danemarcei vor înțelege că Danemarca nu este un loc bun pentru a cere azil dacă ești refugiat și vrei să faci rău”.

Støjberg a scris pe Facebook: „Când ești nedorit în societatea daneză, nu ar trebui să fi o bătaie de cap pentru danezi”, adăugând „(Migranții) vor primi o nouă adresă”.

Conform planului, care trebuie să treacă de Parlament, adresa va fi Insula Lindholm din Sud-Estul țării, care este la 3 km de țărm și a fost folosită pentru cercetarea animalelor contagioase.

×
Subiecte în articol: danemarca refugiati