x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul de la Atena face declaraţii derutante. Varoufakis ar vrea, totuşi, o monedă paralelă cu euro

Guvernul de la Atena face declaraţii derutante. Varoufakis ar vrea, totuşi, o monedă paralelă cu euro

02 Iul 2015   •   17:47
Guvernul de la Atena face declaraţii derutante. Varoufakis ar vrea, totuşi, o monedă paralelă cu euro

Guvernul Greciei intenţionează să introducă o monedă paralelă, paritară cu euro, în cazul în care majoritatea grecilor vor respinge la referendum măsurile de austeritate propuse de Grupul Bruxelles, spun surse citate de Corriere della Sera. În cazul în care majoritatea grecilor se vor pronunţa împotriva măsurilor de austeritate, Guvernul ar intenţiona să introducă o monedă paralelă, drahma, teoretic paritară cu euro, o situaţie care practic ar însemna ieşirea Greciei din zona euro, deşi premierul Alexis Tsipras a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

PUBLICITATE
 
"Analizăm introducerea unui vehicul monetar paralel, necesar pentru recapitalizarea băncilor şi pentru a permite deschiderea acestora înainte de izbucnirea unor revolte", a declarat Yannis Varoufakis, ministrul grec de Finanţe. "Ar fi un fel de ucrainizare, dar, pentru a o evita, analizăm modul de funcţionare a monedelor online precum Bitcoin", a spus Varoufakis. În cazul în care rezultatul referendumului va indica o continuare a măsurilor propuse de creditorii internaţionali, premierul Alexis Tsipras ar putea demisiona, pentru a permite crearea unui guvern de uniune naţională sau a unui guvern format din personalităţi moderate din cadrul Syriza şi care ar fi condus de Yannis Dragasakis, acum viceprermier.

×