x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul din Nicosia demisionează. Cipru o ia pe urma Greciei după explozia de la principala centrală electrică a ţării

Guvernul din Nicosia demisionează. Cipru o ia pe urma Greciei după explozia de la principala centrală electrică a ţării

28 Iul 2011   •   09:51
Guvernul din Nicosia demisionează. Cipru o ia pe urma Greciei după explozia de la principala centrală electrică a ţării

Explozia care a dezafectat, la inceputul lunii, principala centrala electrica (pe aburi si gaz) a Cirpului, a provocat efecte in cascada, care au condus, azi, la demisia Guvernului de la Nicosia si degradarea abrupta a ratingu-lui de tara informeaza BBC.

Agentia de rating Moody's a decazut rating-ul de tara al Ciprului cu doua trepte, de la A2 la Baa1, avertizand ca ar putea reviziui ratingul in sens negativ cat de curand.

Aceasta inseamna ca tarii insulare ii va fi extrem de dificil sa se imprumute de la banci, avand nevoie de sustinerea financiara a Uniunii Europene.

Fitch si Standard and Poor's inca nu au anuntat o reviziuire a rating-ului de la A-, dar este de asteptat sa o faca in perioada imediat urmatoare.

Centrala Vassilikos a fost distrusa, pe 11 iulie, de explozia unui depozit de munitie confiscata din Iran. Depozitul se afla la doar cateva sute de metri de centrala electrica, intr-o unitate militara invecinata.

×