x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul din Sri Lanka dă vina pe Facebook pentru violențele din țară

Guvernul din Sri Lanka dă vina pe Facebook pentru violențele din țară

14 Mar 2018   •   18:30
Guvernul din Sri Lanka dă vina pe Facebook pentru violențele din țară

Guvernul din Sri Lanka a acuzat site-ul de socializare Facebook că nu a reușit să controleze discursurile pline de ură de pe patformă, discursuri despre care afirmă că au contribuit la protestele antimusulmane din ultima săptămână. Trei persoane au murit în urma protestelor, iar țara a intrat sub stare de urgență, scrie The Guardian.

În contextul în care mai mulți adepți ai budismului s-au revoltat și au aprins focuri în orașe din districtul central Kandy, Faceboook, Whatsapp și alte câteva platforme au fost blocate în toată țara.

Ministrul pentru Telecomunicații, Harin Fernando, a afirmat că guvernul a luat măsuri fără precedent din cauza fricii că difuzarea pe scară largă a videoclipurilor în care moscheile și templele budiste erau arse ar fi dus la izbucnirea violențelor.

„Întreaga țară ar fi putut fi arsă în câteva ore”, a spus Fernando pentru The Guardian. „Discursurile pline de ură nu au fost controlate de aceste organizații și au devenit o problemă critică la nivel global”.

Fernando, împreună cu premierul din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, și cu oficiali din comunicații se vor întâlni cu o echipă a Facebook, joi. Sri Lanka va cere un sistem nou, mai rapid pentru a elimina postările considerate a fi un risc la securitatea națională de către agențiie din țară.

×
Subiecte în articol: sri lanka violente facebook kandy proteste