x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul german a aprobat o controversată vânzare de echipamente militare către Emiratele Arabe Unite

Guvernul german a aprobat o controversată vânzare de echipamente militare către Emiratele Arabe Unite

04 Oct 2019   •   20:50
Guvernul german a aprobat o controversată vânzare de echipamente militare către Emiratele Arabe Unite

Guvernul german a aprobat o controversată vânzare de echipamente militare către Emiratele Arabe Unite (EAU), ţară implicată în conflictul din Yemen, transmite vineri dpa.

Consiliul federal de securitate, condus de cancelarul Angela Merkel, a dat undă verde în cadrul celei mai recente sale întruniri exportului de generatoare pentru un sistem de apărare aeriană, potrivit unei scrisori remise parlamentarilor germani de ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Subiectul este sensibil pentru că EAU sunt un important partener al Arabiei Saudite în lupta împotriva rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran.

Conservatorii aflaţi la putere în Germania au convenit în 2017, în acordul de coaliţie cu social-democraţii, să nu mai furnizeze echipamente militare ţărilor implicate „direct” în conflict.

Lipsa de progres în lupta împotriva rebelilor houthi a determinat anul acesta fisurarea alianţei dintre Emirate şi Arabia Saudită. În iulie, s-a aflat că EAU vrea să-şi retragă progresiv cei aproximativ 5000 de militari de care dispunea atunci în Yemen. Nu există informaţii oficiale privind numărul de militari din Emirate aflaţi în prezent în ţara africană.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania vanzare de arme eau