x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul german aproba legalizarea celui de "al treilea sex"

Guvernul german aproba legalizarea celui de "al treilea sex"

16 Aug 2018   •   07:23
Guvernul german aproba legalizarea celui de "al treilea sex"

Guvernul german a adoptat un text care legalizează un "al treilea sex" pe certificatele de naştere, care face din această ţară o deschizătoare de drumuri în Europa în recunoaşterea persoanelor intersexuale

 

Pe lângă "feminin" sau "masculin" va putea fi înscrisă şi menţiunea "divers" în cazul persoanelor în cauză, potrivit acestui proiect de lege care trebuie aprobat de parlament. "Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identităţii sale sexuale", a declarat ministrul justiţiei social-democrat Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile trebuia facuta de mult. 

Astfel, guvernul de mare coaliţie între conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţi aplică o decizie a Curţii constituţionale din 2017. Cea mai înaltă instanţă din Germania le-a dat deputaţilor termen până la "sfâşitul lui 2018" pentru a vota legalizarea unui "al treilea sex". 

Incepand din mai 2013, în Germania nu este obligatorie completarea rubricii privind sexul unei persoanei, oamenii putand opta ulterior intre feminim si masculin, fie sa lase spatiul liber. Alte ţări din Europa s-au angajat şi ele pe calea recunoaşterii unui al treilea gen, precum Olanda sau Austria. 

În Franţa, rubrica privind sexul trebuie completata în termen de cinci zile de la naştere. Anul trecut, Curtea de casaţie a respins recunoaşterea unui "sex neutru", respingând cererea unei persoane născute şi fără penis, şi fără vagin.Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% şi 1,7% din populaţia mondială este intersexuală. AGERPRES

×