x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul Germaniei intenţionează să îi EXCLUDĂ pe chinezii de la Huawei din proiectul de reţele 5G din motive de securitate naţională

Guvernul Germaniei intenţionează să îi EXCLUDĂ pe chinezii de la Huawei din proiectul de reţele 5G din motive de securitate naţională

17 Ian 2019   •   16:54
Guvernul Germaniei intenţionează să îi EXCLUDĂ pe chinezii de la Huawei din proiectul de reţele 5G din motive de securitate naţională

Guvernul Germaniei analizează posibilitatea de a exclude compania chineză Huawei de la accesul la reţelele de ultimă generaţie 5G, din motive de securitate naţională, scrie Wall Street Journal. Germania ar urma, astfel, exemplul guvernelor din Statele Unite şi Australia, care au restricţionat accesul Huawei la reţelele lor de înaltă tehnologie. 

Mai multe state occidentale au interzis accesul Huawei pe pieţele lor după ce oficialii americani au prezentat informaţii potrivit cărora compania de tehnologie este subordonată în totalitate autorităţilor de la beijing. Responsabilii americani i-au informat pe aliaţii lor că echipamentele pentru reţele ale Huawei ar putea conţine unele "portiţe lăturalnice" care s-ar putea deschide pentru a facilita spionajul informatic. Huawei a declarat că aceste îngrijorări sunt total nefondate. 

Potrivit presei germane, deşi guvernul de la Berlin nu a luat încă măsuri concrete, administraţia cancelarului Angela Merkel ia în considerare măsuri mai stricte de securitate dar şi alte metode pentru a exclude Huawei din competiţie. 

Oficialii germani au discutat despre implementarea unor standarde de securitate speciale, pe care Huawei nu le-ar putea îndeplini, blocând, astfel, participarea chinezilor la licitaţia pentru noua reţea 5G. În ultimă instanţă, sunt luate în considerare schimbări în legea Telecomunicaţiilor din Germania, potrivit presei. 

Ministerul de Interne de la Berlin a precizat, într-o scrisoare oficială, că nu a fost luată încă o decizie în privinţa Huawei. Wall Street Journal scrie că Europa a devenit terenul de bătălie între Beijing şi Washington, bătălia care, spun analiştii, va decide care dintre cele două puteri mondiale va deţine supremaţia tehnologică în Secolul 21. 

×
Subiecte în articol: Huawei germania huawei