x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul Norvegiei alocă 14 milioane de coroane norvegiene pentru a opri crimele împotriva pădurilor

Guvernul Norvegiei alocă 14 milioane de coroane norvegiene pentru a opri crimele împotriva pădurilor

29 Iun 2018   •   14:25
Guvernul Norvegiei alocă 14 milioane de coroane norvegiene pentru a opri crimele împotriva pădurilor

Guvernul Norvegiei a anunțat un angajament de 14 milioane de coroane norvegiene (12 milioane de lire) pentru a ajuta în lupta împotriva crimelor înfăptuite pădurilor, precum defrișările ilegale, scrie The Guardian.

Banii vor fi oferiți de Interpol, Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate și de Centrul Norvegian de Analiză Globală (RHIPTO), care se ocupă de colectarea datelor despre defrișările ilegale. 
Fondurile oferite par mici în comparație cu crimele în valoare de până la 150 de miliarde de dolari pe an înfăptuite împotriva pădurilor, dar pentru cei care încearcă să salveze pădurile din Amazon, Congo și Papua Noua Guinee, mișcarea reprezintă unul dintre pașii necesari pentru a aborda un factor major de defrișare. 
Crimele împotriva pădurilor sunt unele dintre cele mai mari, dar puțin pedepsite, activități. Acestea contribuie la creșterea numărului de decese ale celor care încearcă să apere mediu, fiind uciși la o rată de aproape patru pe săptămână. Totuși, puțini făptași sunt prinși. Aproximativ 75% dintre cei arestați sunt infractori de nivel inferior care primesc amenzi mici. 
Astfel de crime au impact la nivel global, erodând resursele esențiale de carbon, bogăția naturală și diversitatea etnică.
Banii primiți vor fi cheltuiți pe o forță de lucru care va investiga grupările internaționale și figurile puternice din spatele lor. „Țintim regii. Nu mai sunt doar șoferi de camioane sau oameni cu lanțuri, ci entități corporative și funcționari la nivel superior. Vom viza, de asemenea, profiturile”, a declarat membrul programului internațional de silvicultură al Interpol, Davyth Stewart. 
Crimele împotriva mediului cresc cu 5-7% pe an, de două ori mai mult decât economia globală, potrivit Ministrului pentru Mediu din Norvegia, Ola Elvesuen. 

×