x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul polonez reduce contribuţiile sociale plătite de firmele mici

Guvernul polonez reduce contribuţiile sociale plătite de firmele mici

26 Iun 2018   •   18:07
Guvernul polonez reduce contribuţiile sociale plătite de firmele mici

Un număr de aproximativ 200.000 de firme mici din Polonia vor putea să economisească aproximativ 1,5 miliarde zloţi (350 milioane euro) pe an ca urmare a introducerii unor contribuţii sociale preferenţiale pentru micile firme, transmite PAP. 

"Proiectul de lege vine la iniţiativa premierului Mateusz Morawiecki", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Joanna Kopcinska, care a adăugat că toate părţile au fost consultate cu privire la această măsură. 

Începând de la 1 ianuarie 2019, liber profesioniştii ale căror venituri lunare brute nu depăşesc, în medie, 5.250 zloţi (1.210 euro) vor plăti contribuţii sociale mai mici. În prezent, liber profesioniştii plătesc aceleaşi contribuţii sociale indiferent de veniturile lor. 

Potrivit Ministerului Antreprenoriatului şi de Tehnologiei, noile reglementări vor permite micilor companii să facă economii, ceea ce le va creşte profitabilitatea şi la va oferi perspective mai bune de creştere. În plus, regimul preferenţial de plată a contribuţiilor sociale ar urma să ducă la combaterea economiei informale, va creşte gradul de supravieţuire a companiilor şi va stimula activitatea profesională.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Polonia firme mici contributii sociale