x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul ucrainean vrea să interzică Partidul Comunist

Guvernul ucrainean vrea să interzică Partidul Comunist

08 Iul 2014   •   18:48
Guvernul ucrainean vrea să interzică Partidul Comunist

Guvernul de la Kiev a lansat marţi o procedură judiciară pentru a interzice Partidul Comunist, acuzat că susţine separatismul prorus din estul ţării, a anunţat ministrul Justiţiei, Pavlo Petrenko, în cadrul unei conferinţe de presă.

Partidul Comunist, care a adoptat în mod deschis o poziţie prorusă, numără 23 de deputaţi din totalul de 450 ai Parlamentului ucrainean. Încă de la începutul confruntărilor între susţinătorii unităţii naţionale şi militanţii proruşi, forţele de ordine au acuzat secţiile locale ale PCU că sunt într-o strânsă colaborare cu aceştia din urmă.

“Bazându-mă pe o mare cantitate de dovezi ale activităţilor ilegale ale PCU, am luat decizia de a adresa tribunalului administrativ regional o cerere de interzicere a Partidului Comunist”, a declarat Petrenko. Solicitarea ministrului a fost înregistrată, dar data examinării sale nu a fost încă stabilită.

Mişcarea separatistă din Estul Ucrainei a fost declanşată după îndepărtarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, militanţii proruşi refuzând să recunoască noile autorităţi prooccidentale provenite din mobilizarea miilor de contestatari care au ocupat centrul Kievului pentru a manifesta contra corupţiei regimului şi a cere o mai mare apropiere a ţării de UE.


×
Subiecte în articol: Petro Poroşenko