x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul ungar va putea crea noi taxe pentru a plăti eventuale amenzi de la UE

Guvernul ungar va putea crea noi taxe pentru a plăti eventuale amenzi de la UE

31 Dec 2011   •   11:34
Guvernul ungar va putea crea noi taxe pentru a plăti eventuale amenzi de la UE

Parlamentul ungar a votat vineri o lege care autorizeaza Guvernul sa creeze masuri fiscale pentru a plati eventuale amenzi ale Curtii Europene de Justitie.Aceasta lege a fost votata datorita majoritatii de doua treimi de care dispune in Parlament partidul premierului conservator ungar Viktor Orban, Fidesz, si va fi inscrisa in noua Constitutie care va intra in vigoare la 1 ianuarie.
Masurile fiscale "vor putea fi platite, evident, de oricine", a precizat Janos Lazar, liderul grupului parlamentar al Fidesz.Parlamentul a votat in favoarea acestei legi, care va ramane in vigoare pana cand datoria publica a tarii va ajunge sub pragul de 50 la suta din Produsul Internt Brut (PIB).
Premierul ungar, Viktor Orban, a infiintat deja, pentru a-si atinge obiectivele de reducere a deficitului, o "taxa de criza" in sectoarele energiei, bancii si telecomunicatiilor in octombrie 2010, ceea ce i-a adus numeroase critici din partea Uniunii Europene.
Introdusa in octombrie 2010, aceasta taxa de 6,5 la suta din cifra de afaceri a operatorilor de telecomunicatii este varsata la bugetul central al statului, lucru pe care Bruxelles-ul il considera incompatibil cu drepul european. Ea aduce 61 de miliarde de forinti (209 milioane de euro) pe an.
Daca Budapesta nu se conformeaza cererii UE, cazul va ajunge in fata Curtii Europene de Justitie de la Luxembourg (Mediafax).

×