x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackeri au ajutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino

Hackeri au ajutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino

13 Apr 2016   •   14:16
Hackeri au ajutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino
Sursa foto: Foto: wikipedia

Hackeri au ajutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California) prin intermediul unei breşe pe care au descoperit-o în software-ul aparatului, potrivit ediţiei de marţi a cotidianului Washington Post, citat de AFP.

Aceşti hackeri profesionişti au fost retribuiţi pentru intervenţia lor, precizează jurnalul, care citează o sursă apropiată dosarului. FBI nu ar fi avut nici o dificultate în deblocarea codului PIN format din patru cifre. Dar provocarea a constat în dezactivarea unei funcţii a aparatului destinate să şteargă toate datele stocate pe acesta după 10 încercări nereuşite de a găsi codul de acces, a adăugat publicaţia citată.

Autorii atacului de la San Bernardino, Syed Farook şi soţia sa Tashfeen Malik, au ucis 14 persoane la 2 decembrie după care au fost ucişi de poliţie. Alte două telefoane mobile distruse au fost găsite după atac. Guvernul american a demarat o acţiune în justiţie împotriva Apple care a refuzat să permită accesul anchetatorilor la datele din aparat sau să le furnizeze codurile personale de utilizator. Compania Apple, susţinută de Google şi Facebook, a refuzat solicitarea în numele protecţiei datelor.

FBI, fără a dezvălui metoda folosită în deblocarea iPhone-ului, a anunţat luna trecută că a reuşit să deblocheze aparatul datorită intervenţiei unei terţe părţi neidentificate, punând capăt unei confruntări judiciare cu Apple.

Apple nu intenţionează să acţioneze FBI în justiţie pentru a dezvălui metoda utilizată, dar avocaţii companiei au avertizat că vor cere detalii privind mijloacele folosite de anchetatori pentru a obţine datele căutate. AGERPRES

×