x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii "Anonymous" au anunţat că au spart baza de date a NATO

Hackerii "Anonymous" au anunţat că au spart baza de date a NATO

22 Iul 2011   •   05:24
Hackerii "Anonymous" au anunţat că au spart baza de date a NATO

Grupul "Anonymous" a anuntat ca a patruns ilegal in sistemul informatic al NATO si a intrat in posesia unui gigaoctet de documente ale Aliantei Nord-Atlantice. "Da, #NATO a fost piratat. Si avem numeroase materiale confidentiale", afirma un mesaj publicat in contul Twitter al grupului. "Acum avem un gigaoctet de date NATO, insa pe cele mai multe nu le vom publica, deoarece ar fi iresponsabil. Dar, oh, NATO...", afirma un alt mesaj.

Ulterior, grupul a publicat un document datat 2002, privind procedurile de securitate informatica, si un alt document, confidential, care face referire, aparent, la operatiunile din Kosovo, relateaza AFP, citata de Mediafax.

FBI a anuntat, miercuri, arestarea a 16 persoane in Statele Unite si a altor cinci in Europa, in ancheta asupra grupului Anonymous, devenit cunoscut dupa atacurile informatice asupra site-urilor Visa si PayPal, dupa ce acestea au blocat transferurile catre site-ul WikiLeaks.

Atat Anonymous, cat si grupul LulzSec au anuntat joi ca isi vor continua campaniile impotriva companiilor si guvernelor, publicand un comunicat comun. "Nu ne este teama. Amenintarile voastre cu arestarea nu inseamna nimic pentru noi, deoarece nu puteti aresta o idee", afirma comunicatul publicat pe Twitter.

×
Subiecte în articol: nato hackeri twitter anonymous